Delikatny keks biszkoptowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszny delikatny keks biszkoptowy

Delikatny keks biszkoptowy

Składniki:

Delikatny keks biszkoptowy

 

  • Składniki:
  • 1 szklanka mąki luksusowej
  • 4 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 15 dag bakalii
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Delikatny keks biszkoptowy
Przygotowanie: Przesiać mąkę.Jajka umyć,oddzielić żółtka od białek.Białka ubić na pianę,dodać cukier i w dalszym ciągu ubijać,aż piana stanie się sztywna.Do piany dodać żółtka i partiami mąkę,delikatnie wymieszać,na końcu dodać drobno pokrajane bakalie.Przełożyć ciasto do blachy keksowej.Piec w ciepłym piekarniku 140-180s.c około 1 godziny.Upieczony posypać cukrem pudrem.