dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Pieczarki z wieprzowina w pomidorach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Prosta potrawka mięsno warzywna. Smaczny dodatek do kasz, ryżu, makaronu czy do zjedzenia z pieczywem.

Pieczarki z wieprzowina w pomidorach

Składniki:

Pieczarki z wieprzowina w pomidorach

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki z wieprzowina w pomidorach
Wieprzowinę myjemy, osuszamy, kroimy na skwarki i obsmażany w garnku na niewielkiej ilości oleju. Pieczarki myjemy, kroimy w kawałki, dodajemy do mięsa.

Dodajemy pomidory, pół szkl wody, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Możemy dodać też puszkę fasoli.

Dusimy wszystko ok 15-20 min doprawiając do smaku.