Sposób przygotowania:
Deser bezowo-jagodowy
1. Przygotować bezy. Białka ubić na sztywną pianę. Następnie stopniowo wsypywać cukier cały czas ubijając. Z kolei masę na bezę przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać beziki na wcześniej wyłożonych papierem do pieczenia blaszkach. Bezy piec przez 10 minut w 120 stopniach. Temperaturę zmniejszyć do 90 stopni i suszyć bezy przez 2 godziny przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika albo z termoobiegiem. Po tym czasie pozostawić je w piekarniku do wystygnięcia. Bezy zdjąć z papieru.
2. Z kolei przygotować jogurt. Jogurt wymieszać z cukrem pudrem.
3. Jagody z cukrem miksować, żeby powstał mus.
4. Następnie na spód słoiczka dać jogurt. Później wlać mus. Bezy pokruszyć i dać je do słoiczka.
5. Na koniec udekorować jagodami.
6. Smacznego!
2. Z kolei przygotować jogurt. Jogurt wymieszać z cukrem pudrem.
3. Jagody z cukrem miksować, żeby powstał mus.
4. Następnie na spód słoiczka dać jogurt. Później wlać mus. Bezy pokruszyć i dać je do słoiczka.
5. Na koniec udekorować jagodami.
6. Smacznego!