Elisa

Elisa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 79]

Deser dżdżownice

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Deser kreatywnie wygląda, a przy tym smaku nie traci. Taki deser można przygotować na każdą okazje, nie tylko na Halloween.

Deser dżdżownice

Składniki:

Deser dżdżownice

Deser:

  • 4 serki homogenizowane o smaku waniliowym (10 dag/1szt)
  • kakao według uznania
  • 10 dag czekolady mlecznej
  • opakowanie żelek dżdżownic

Sposób przygotowania:

Deser dżdżownice
1. Najpierw serki wymieszać z kakao.

2. Następnie przełożyć je do małych słoiczków.

3. Czekoladę trzeba połamać na mniejsze kawałki i dać do miski. Następnie czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Jak czekolada się rozpuści trzeba wlać do niej pół łyżeczki zimnej wody i wymieszać.

Wtedy czekolada tak nam się zetnie, że będzie można z niej zrobić fajną ziemię.

4. Z kolei czekoladę wyłożyć na papier do pieczenia i palcami formować grudki ziemi. Odstawić do zastygnięcia.

5. Na wierzch słoiczków ułożyć czekoladową ziemię. Na koniec udekorować żelkami.

6. Gotowe! Smacznego!