Sposób przygotowania:
Deser dżdżownice
1. Najpierw serki wymieszać z kakao.
2. Następnie przełożyć je do małych słoiczków.
3. Czekoladę trzeba połamać na mniejsze kawałki i dać do miski. Następnie czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Jak czekolada się rozpuści trzeba wlać do niej pół łyżeczki zimnej wody i wymieszać.
Wtedy czekolada tak nam się zetnie, że będzie można z niej zrobić fajną ziemię.
4. Z kolei czekoladę wyłożyć na papier do pieczenia i palcami formować grudki ziemi. Odstawić do zastygnięcia.
5. Na wierzch słoiczków ułożyć czekoladową ziemię. Na koniec udekorować żelkami.
6. Gotowe! Smacznego!
2. Następnie przełożyć je do małych słoiczków.
3. Czekoladę trzeba połamać na mniejsze kawałki i dać do miski. Następnie czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Jak czekolada się rozpuści trzeba wlać do niej pół łyżeczki zimnej wody i wymieszać.
Wtedy czekolada tak nam się zetnie, że będzie można z niej zrobić fajną ziemię.
4. Z kolei czekoladę wyłożyć na papier do pieczenia i palcami formować grudki ziemi. Odstawić do zastygnięcia.
5. Na wierzch słoiczków ułożyć czekoladową ziemię. Na koniec udekorować żelkami.
6. Gotowe! Smacznego!