Elisa

Elisa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 79]

Biszkoptowe trufelki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybkie i bardzo proste w przygotowaniu trufelki. Dzięki kolorowej posypce wyglądają uroczo i zachęcają do spróbowania.

Biszkoptowe trufelki

Składniki:

Biszkoptowe trufelki

Na trufelki:

  • 1,5 szklanki pokruszonych biszkoptów
  • 10 dag margaryny
  • 1 łyżka cukru pudru

Dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Biszkoptowe trufelki
1. Najpierw trzeba utrzeć margarynę na puszystość. Następnie dodać cukier puder i ponownie utrzeć.

2. Biszkopty pokruszyć i stopniowo dodawać do margaryny przy tym cały czas ucierając.

3. Z kolei z masy uformować kuleczki.

4. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.

5. Trufelki zanurzyć w niej i udekorować posypką. Odstawić do zastygnięcia.

6. Smacznego!