Deser budyniowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

http://www.doradcasmaku.pl/profil/351/zoha1234567890-bakowska.html

Deser budyniowy

Składniki:

Deser budyniowy

 

  • 30-40 dag podłużnych biszkoptów,
  • 2 opakowania budyniu (waniliowego lub śmietankowego),
  • 2 opakowania budyniu czekoladowego,
  • 1,5 litra mleka,
  • 2 owoce kiwi (obrane i pokrojone na kawałki),
  • 2 łyżki żelatyny,
  • 8 łyżek cukru,
  • 1/3 szklanki zimnej wody

 

Sposób przygotowania:

Deser budyniowy
Wysoka okrągłą formę wyłożyć folia aluminiowa, na dnie naczynia okładać biszkopty, tak aby zbiegły się pośrodku. Na połowie mleka i cukru ugotować budyń czekoladowy.żelatynę namoczyć w wodzie, polowe wymieszać z budyniem. Boki naczynia obłożyć biszkoptami, nałożyć budyń czekoladowy, przykryć biszkoptami, okładając je promieniście. Budyń śmietankowy ugotować na pozostałym mleku i cukrze.Wymieszać z żelatyna i kiwi, wyłożyć na biszkopty,schłodzić.

Tagi:

biszkopt