Sposób przygotowania:
Deser cappuccino
Galaretkę jagodową przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, po czym odstawiamy do stężenia. Tężejącą galaretkę wylewamy do pucharków (do 1/3 pucharka). Do 100 ml mleka wsypujemy cappuccino i mieszamy, a resztę mleka zagotowujemy, po czym wlewamy cappuccino i doprowadzamy do wrzenia. Studzimy i chłodzimy w lodówce. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki wrzącej wody. Do zimnego mlecznego cappuccino wsypujemy śnieżki, cukier puder oraz śmietanfix i ubijamy na gęstą masę. Następnie miksując wlewamy żelatynę, po czym masę wykładamy do pucharków na galaretkę. Śmietankę kremówkę ubijamy z łyżką cukru i wykładamy na wierzch deseru. Dekorujemy jagodami i startą na tarce o drobnych oczkach czekoladą.