Sposób przygotowania:
Czekoladowo- waniliowa pascha w pucharkuETAP 1
Kakao zaparzamy w niewielkiej ilości przegotowanej wody, tak by uzyskało konsystencję rozpuszczonej czekolady.
ETAP 2
Rodzynki kroimy na mniejsze części.
Ser przekładamy do miski. Dodajemy do niego żółtka oraz 1 cukier waniliowy. Miksujemy go.
ETAP 3
W trakcie miksowania dodajemy do niego mleko, tak by w efekcie uzyskać konsystencję serka typu „Danio”. Ilość dodanego mleka zależy od stopnia odciśnięcia sera.
Gotowy ser dzielimy na dwie części. Do pierwszej dodajemy drugi cukier waniliowy, a do drugiej przygotowane wcześniej kakao.
ETAP 4
Serki ponownie miksujemy i ewentualnie słodzimy cukrem pudrem do smaku.
ETAP 5
Waniliową część dodatkowo łączymy z rodzynkami.
Tak przygotowane serki wykładamy naprzemiennie do przygotowanych pucharków. Wierzch deserów dekorujemy dowolnie. U mnie wykończenie stanowią czekoladowe kuleczki.
Paschy podajemy od razu lub po schłodzeniu w lodówce.
gusia1000