Sposób przygotowania:
Deser czekoladowo - pomarańczowy
Czekoladę siekamy.
Połowę przygotowanej śmietany kremówki umieszczamy w garnku i podgrzewamy. Podgrzaną śmietankę zdejmujemy z ognia. Dodajemy czekoladę i likier, mieszamy, aż czekolada się rozpuści. Studzimy.
Żółtka ubijamy mikserem, aby były puszyste, łączymy z masą czekoladową. Dodajemy skórkę pomarańczową.
Pozostałą śmietanę ubijamy, łączymy z kremem, mieszając delikatnie.
Deser przekładamy do pucharków i jemy od razu lub wstawiamy do lodówki.
Połowę przygotowanej śmietany kremówki umieszczamy w garnku i podgrzewamy. Podgrzaną śmietankę zdejmujemy z ognia. Dodajemy czekoladę i likier, mieszamy, aż czekolada się rozpuści. Studzimy.
Żółtka ubijamy mikserem, aby były puszyste, łączymy z masą czekoladową. Dodajemy skórkę pomarańczową.
Pozostałą śmietanę ubijamy, łączymy z kremem, mieszając delikatnie.
Deser przekładamy do pucharków i jemy od razu lub wstawiamy do lodówki.