Sposób przygotowania:
Deser czekoladowy z mandarynkami
Jajka ubić z cukrem pudrem na pulchna pianę, czekoladę połamać na kawałki, włożyć do rondelka i na bardzo małym ogniu ja roztapiać, w miedzy czasie dodawać partiami ubite jajka, stale mieszając. Powinna powstać jednolita, gładka masa czekoladowo - jajeczna.
Do przestygniętej, czekoladowej masy dodawać stopniowo schłodzony serek mascarpone, i przy pomocy miksera połączyć serek z masą czekoladową.
Tak przygotowany krem przełożyć do salaterek, dookoła ułożyć cząstki mandarynek, środek posypać kandyzowana skórką pomarańczową.
Wstawić na jedną, dwie godziny do lodówki.
Smacznego :)
Do przestygniętej, czekoladowej masy dodawać stopniowo schłodzony serek mascarpone, i przy pomocy miksera połączyć serek z masą czekoladową.
Tak przygotowany krem przełożyć do salaterek, dookoła ułożyć cząstki mandarynek, środek posypać kandyzowana skórką pomarańczową.
Wstawić na jedną, dwie godziny do lodówki.
Smacznego :)