Sposób przygotowania:
Sałatka kanapkowa z rzodkiewka oraz pasternakiem
Pokrojoną rzodkiewkę lekko solimy, przekładamy do miski.
Pasternak myjemy, obieramy ze skory i trzemy na średnich oczkach na tarce.
Do rzodkiewki dodajemy pasternak, starty żółty ser, dokładnie mieszamy, następnie dodajemy jogurt naturalny, jeszcze raz mieszamy, na końcu doprawiamy do smaku czarnuszką, solą, pieprzem oraz drobno posiekanymi liśćmi kolendry.
Tak przygotowana sałatkę wstawiamy na jakiś czas do lodówki.
Podajemy z pieczywem, posypujemy świeżymi, posiekanymi liśćmi kolendry.
Smacznego.
Pasternak myjemy, obieramy ze skory i trzemy na średnich oczkach na tarce.
Do rzodkiewki dodajemy pasternak, starty żółty ser, dokładnie mieszamy, następnie dodajemy jogurt naturalny, jeszcze raz mieszamy, na końcu doprawiamy do smaku czarnuszką, solą, pieprzem oraz drobno posiekanymi liśćmi kolendry.
Tak przygotowana sałatkę wstawiamy na jakiś czas do lodówki.
Podajemy z pieczywem, posypujemy świeżymi, posiekanymi liśćmi kolendry.
Smacznego.