EwciaBabcia

EwciaBabcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 64]

Deser jagodowo-jabłkowy z kaszką manną

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczny i zdrowy posiłek dla malucha. Taki deser jest pełnowartościowym posiłkiem, który można podawać zamiast mleka.

Deser jagodowo-jabłkowy z kaszką manną Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Deser jagodowo-jabłkowy z kaszką manną

 

  • 1 duże jabłko
  • 100g mrożonych jagód
  • 3 łyżki kaszy mannej
  • 1/2 szklanki wody
  • 3 łyżeczki cukru

Sposób przygotowania:

Deser jagodowo-jabłkowy z kaszką manną
Jabłko obieramy, kroimy na kawałki. Wkładamy do garnka. Podlewamy niewielką ilością wody. Dodajemy zamrożone jagody. Zagotowujemy. Dodajemy cukier. Wszystko dusimy 5 minut. Kaszę manną gotujemy na wodzie. Jabłka z jagodami miksujemy na mus. Dodajemy do nich kaszę manną. Mieszamy. Gotowe danie dzielimy na porcje i podajemy. 
Deser jagodowo-jabłkowy z kaszką manną
Jabłka dusimy razem z zamrożonymi jagodami
Deser jagodowo-jabłkowy z kaszką manną
Tak wyglądają zmiksowane jabłka i jagody
Deser jagodowo-jabłkowy z kaszką manną
A to etap dodanie kaszy mannej do musu owocowego