Sposób przygotowania:
Deser jeżynowy.
Jeżyny na wpół rozmrożone , posypać cukrem, skropić sokiem z cytryny, dodać jogurt i zmiksować blenderem.Żelatynę dokładnie rozpuścić w kilku łyżkach gorącej wody i zmiksować z masą jeżynową.Przełożyć do salaterek lub pucharków.Wstawić do lodówki do skrzepnięcia.Masa nie będzie twarda.Bitą śmietanę ubić z zimnym mlekiem, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Nałożyć na mus jeżynowy, ale całkiem go nie zakrywać.Udekorować żelkowymi malinkami i jeżynkami lub świeżymi, jeśli jesteśmy w ich posiadaniu.
Córka, która nie lubi jeżyn zjadła swoją porcję i prosiła o dokładkę.Później jej powiedziałam, co zawierał deser.Smacznego!
Nałożyć na mus jeżynowy, ale całkiem go nie zakrywać.Udekorować żelkowymi malinkami i jeżynkami lub świeżymi, jeśli jesteśmy w ich posiadaniu.
Córka, która nie lubi jeżyn zjadła swoją porcję i prosiła o dokładkę.Później jej powiedziałam, co zawierał deser.Smacznego!
Natala1210
luna
Pyza
msewka
Zaproszę Cię w sierpniu, jak będzie urodzaj.
kinga
A ja się sama wproszę na to niezbyt kaloryczne cudo:)
marietta
eli_555
Sarenka
iwi69
Jojo
czarownica
Persik
kasik12
REWELACJA:-)