Sposób przygotowania:
Deser na dzień ojca
Galaretki krystaliczne przygotowujemy według opisu na opakowaniu, tylko zmniejszamy ilość wody na (1 galaretkę 400 ml wody).
Owoce u mnie jagody, czerwona porzeczka oraz ostrężyny myjemy, oczyszczamy i osuszamy.
Masa jogurtowa;
Jogurt naturalny miksujemy z cukrem pudrem, a następnie łączymy z rozpuszczoną w przegotowanej gorącej wodzie żelatyną.
Do pojemnika wkładamy czerwoną porzeczkę, zalewamy lekko tężejącą galaretką tak aby owoce były przykryte.Wkładamy do lodówki do stężenia,nakładamy cienką warstwę masy jogurtowej ponownie wkładamy do stężenia.
Układamy jagody, zalewamy znowu galaretką i wkładamy do stężenia ,nakładamy masę jogurtową i wkładamy do stężenia.
Nakładamy ostatnią warstwę owoców ostrężyny które zalewamy galaretką, wkładamy do lodówki.
Po wyjęciu dekorujemy listkami mięty.
Owoce u mnie jagody, czerwona porzeczka oraz ostrężyny myjemy, oczyszczamy i osuszamy.
Masa jogurtowa;
Jogurt naturalny miksujemy z cukrem pudrem, a następnie łączymy z rozpuszczoną w przegotowanej gorącej wodzie żelatyną.
Do pojemnika wkładamy czerwoną porzeczkę, zalewamy lekko tężejącą galaretką tak aby owoce były przykryte.Wkładamy do lodówki do stężenia,nakładamy cienką warstwę masy jogurtowej ponownie wkładamy do stężenia.
Układamy jagody, zalewamy znowu galaretką i wkładamy do stężenia ,nakładamy masę jogurtową i wkładamy do stężenia.
Nakładamy ostatnią warstwę owoców ostrężyny które zalewamy galaretką, wkładamy do lodówki.
Po wyjęciu dekorujemy listkami mięty.
gusia1000