Sposób przygotowania:
Deser na zimno z malinami, galaretkąETAP 1:
Forma silikonowa z kominkiem 24 cm, dno będzie wierzchem deseru po odwróceniu, na dnie rozsypać maliny, wlać galaretkę malinową rozmieszaną w 450 ml gorącej wody, schować do lodówki, na prawie tężejącą galaretkę ułożyć biszkopty, do lodówki do stężenia.
ETAP 2:
Jogurt grecki wymieszać z galaretką cytrynową rozmieszaną w 100 ml gorącej wody, do małych foremek silikonowych babeczkowych wlać jogurt, schować do lodówki do stężenia, wyjąć z foremek i kłaść na biszkopty.
ETAP 3:
Galaretki wiśniowe rozmieszać w 450 ml gorącej wody, wystudzone wlać do zimnego z lodówki serka homogenizowanego z wanilią, rózgą dobrze rozmieszać i wlać na babeczki.
ETAP 4:
Na wierzchu układamy biszkopty lekko je wciskając w masę, schować do lodówki najlepiej na całą noc.
ETAP 5:
Formę delikatnie poruszać aby deser zaczął odchodzić od formy, nakryć talerzem i odwrócić formę, zdjąć ją delikatnie z deseru.
SylaUla
Justi2401
ziutula