Sposób przygotowania:
Tiramisu - pyszny deser na zimno
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli i odstawić. Do żółtek dodać cukier puder i ubić na puszystą masę.
Serek mascarpone wymieszać aby nie był taki sztywny, a następnie szpatułką delikatnie połączyć z ubitymi żółtkami.
Gdy składniki sie połączą dodać ubite białka. Ponownie delikatnie wymieszać szpatułką aż składniki się połączą.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, u mnie o wymiarach 25x28.
Biszkopty nasączyć w kawie i ułożyć na dnie blaszki. Na biszkopty wyłożyć połowę przygotowanej masy i ładnie wyrównać.
Ponownie ułożyć warstwę z namoczonych w kawie biszkoptów. Wyłożyć resztę masy i wyrównać. Odstawić na noc do lodówki.
Przed podaniem oprószyć kakao. Biszkoptów jeszcze zostało, na tą blaszkę zużyłam dokładnie 32 szt.
Serek mascarpone wymieszać aby nie był taki sztywny, a następnie szpatułką delikatnie połączyć z ubitymi żółtkami.
Gdy składniki sie połączą dodać ubite białka. Ponownie delikatnie wymieszać szpatułką aż składniki się połączą.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, u mnie o wymiarach 25x28.
Biszkopty nasączyć w kawie i ułożyć na dnie blaszki. Na biszkopty wyłożyć połowę przygotowanej masy i ładnie wyrównać.
Ponownie ułożyć warstwę z namoczonych w kawie biszkoptów. Wyłożyć resztę masy i wyrównać. Odstawić na noc do lodówki.
Przed podaniem oprószyć kakao. Biszkoptów jeszcze zostało, na tą blaszkę zużyłam dokładnie 32 szt.