Sposób przygotowania:
Tropikalna kopuła na zimno
Wyjmujemy miąższ z melona i przekładamy do garnuszka. Krążki ananasa kroimy na kawałki, dodajemy pokrojonego banana, cukier i wlewamy sok z puszki od ananasa.
Zagotowujemy i gotujemy przez 5 minut na malutkim ogniu. Zdejmujemy z ognia i dodajemy żelatynę, mieszamy aż żelatyna się rozpuści. Odstawiamy na chwilę, aby masa się przestudziła.
W tym czasie średnią metalową miseczkę wykładamy folią spożywczą. Masę owocową blendujemy na gładki krem. Do kremu owocowego dodajemy jogurt naturalny i mieszamy dokładnie.
Ciepłą masę przelewamy do miski wyłożonej folią i jak ostygnie przekładamy do lodówki do stężenia, najlepiej na całą noc.
Przed podaniem przekładamy miskę z deserem do góry dnem na talerz. Zdejmujemy miskę a następnie odklejamy folię. Kiwi obieramy i kroimy w cienkie plasterki, układamy wokół kopuły.
Zagotowujemy i gotujemy przez 5 minut na malutkim ogniu. Zdejmujemy z ognia i dodajemy żelatynę, mieszamy aż żelatyna się rozpuści. Odstawiamy na chwilę, aby masa się przestudziła.
W tym czasie średnią metalową miseczkę wykładamy folią spożywczą. Masę owocową blendujemy na gładki krem. Do kremu owocowego dodajemy jogurt naturalny i mieszamy dokładnie.
Ciepłą masę przelewamy do miski wyłożonej folią i jak ostygnie przekładamy do lodówki do stężenia, najlepiej na całą noc.
Przed podaniem przekładamy miskę z deserem do góry dnem na talerz. Zdejmujemy miskę a następnie odklejamy folię. Kiwi obieramy i kroimy w cienkie plasterki, układamy wokół kopuły.