Sposób przygotowania:
Z rosołowego mięsa zupa pyszna a`la flaki
Mięso z kury rosołowej, szponder obrać dokładnie z kości, wodę z rosołem zagotować, dodać obrane mięso, pokrojoną w kostkę włoszczyznę z rosołu.
Wsypać opakowanie przyprawy do flaków, gotować z 5 minut na małym ogniu.
Masło stopić na patelni, wsypać mąkę i mieszać do złotej zasmażki, dodać od razu do zupy, mieszać do zagotowania, wsypać również majeranek, najlepiej smakują z pieczywem na dobry, sycący, rozgrzewający obiad.
Wsypać opakowanie przyprawy do flaków, gotować z 5 minut na małym ogniu.
Masło stopić na patelni, wsypać mąkę i mieszać do złotej zasmażki, dodać od razu do zupy, mieszać do zagotowania, wsypać również majeranek, najlepiej smakują z pieczywem na dobry, sycący, rozgrzewający obiad.