iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Deser piankowy galaretkowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Deser jest najsmaczniejszy na drugi dzień po przygotowaniu, gdyż nabiera lekkości oraz głębi koloru.

Deser piankowy galaretkowy

Składniki:

Deser piankowy galaretkowy

 

Sposób przygotowania:

Deser piankowy galaretkowy
Śnieżkę ubijamy ze szklanką mleka, następnie dodajemy galaretkę czerwoną rozpuszczoną w pół szklanki wody. Ubijamy mikserem przekładamy do okrągłej foremki, wstawiamy na 15 min do lodówki do czasu zesztywnienia pianki. Następnie powtarzamy tę czynność z galaretką zieloną, przekładamy do foremki, wstawiamy do lodówki na 15 min. Galaretkę czerwoną mieszamy w szklance wody i zalewamy zesztywniałe pianki, układamy wiśnie a w środku mandarynkę.