Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Deser podwójnie czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Propozycja dla lubiących bardzo słodkie desery. Jak chcemy, żeby deser był mniej słodki, wystarczy zamienić serek waniliowy na naturalny:)

Deser podwójnie czekoladowy

Składniki:

Deser podwójnie czekoladowy

 

  • 9 czubatych łyżek serka homogenizowanego waniliowego
  • 1 tabliczka mlecznej czekolady
  • 1 tabliczka białej czekolady

Sposób przygotowania:

Deser podwójnie czekoladowy
Obie czekolady połamać na mniejsze kawałki, rozłożyć do dwóch metalowych miseczek (każdą osobno) i roztopić w kąpieli wodnej. Czekolady przestudzić. 5 łyżek serka przełożyć do miseczki. Dodać do niego mleczną czekoladę, dokładnie wymieszać. Czekoladową masę rozłożyć do pucharków. Resztę serka dokładnie wymieszać z białą czekoladą. Białą masę rozłożyć na ciemnej masie w pucharkach. Każdą porcję deseru dowolnie udekorować.

Tagi:

czekolada