Sposób przygotowania:
Muffinki podwójnie czekoladowe
Przygotowanie: 1. Piekarnik nagrzewamy do 190°C, 2. Masło roztapiamy i pozostawiamy do wystygnięcia, 3. Czekoladę siekamy na dość drobne kawałeczki, 4. Jajka mieszamy razem z mlekiem. Możemy to zrobić za pomocą miksera,trzepaczki a nawet widelca, 5. W oddzielnej misce mieszamy wszystkie suche składniki razem z cukrem i cukrem wanilinowym, 6. Do tak przygotowanych składników dodajemy jajka z mlekiem oraz roztopione masło i dość niedbale mieszamy. Sekretem muffinek jest to by ich nie mieszać dość starannie, jedynie do momenty gdy nie będzie widoczna surowa mąka, 7. Potem dodajemy posiekaną czekoladę i wszystko krótko mieszamy, 8. Przygotowaną masę przekładamy do papilotek i pieczemy ok. 20 min aż do momentu gdy wetknięty w środek patyczek będzie suchy a wierzch muffinek chrupiący.