Sposób przygotowania:
Deser salceson Brunszwicki
Margarynę rozpuścić,dodać,kakao,cukier. 2 galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody,dodać do rozpuszczonej masy kakaowej. Odłożyć 2 duże wafle,resztę pokruszyć, pokruszyć paczkę herbatników,posiekać orzechy,można dodać rodzynki(ja nie dałam) Wszystko wymieszać z masą galaretkowo -kakaową,wstawić do lodówki. Rozłożyć cieniutką folię,położyć jeden suchy wafel,nalać coca coli do garnuszka,maczać pędzelek,smarować cały wałel coca colą,przewrócić na drugą stronę ,i zrobić to samo. Wyłożyć połowę ścinającej masy ,przykryć drugim waflem, posmarowanym coca colą,gdy wafel górny zmięknie zwijamy roladę. Zwiniętą roladę,posmarować ścinającym galaretką cytrynową,po obu stronach, rozpuszczoną w 1 szklance wrzącej wody. Zwinąć razem z folią ścisnąć dobrze boki,można związać nitką. Wstawić do lodówki, na 2-3 godziny lub dłużej. Kroić ostrym nożem razem z folią,zdejmiemy ją na talerzu. Smacznego:)
kamila2478
robertjankopp
karolla15