Sposób przygotowania:
Deser semifreddo
Białka oddzieliłam od żółtek, po czym żółtka ubiłam z cukrem na puszystą masę.
W drugiej misce ubiłam na sztywną pianę białka ze szczyptą soli.
Mocno schłodzoną śmietanę 30% ubiłam na sztywno z cukrem pudrem.
Masę jajeczną delikatnie połączyłam z pianą z białek oraz z ubitą śmietaną.
Do całości dodałam pokruszone bezy oraz większą połowę malin.
Masę przelałam do keksówki i włożyłam do lodówki na kilka godzin.
Po wyjęciu z lodówki deser udekorowałam pozostałymi malinami.
Może nie wyszedł pięknie ale w smaku był przepyszny i na pewno będę wracać do przepisu.
Czas przygotowania około 30 minut + czas chłodzenia.
W drugiej misce ubiłam na sztywną pianę białka ze szczyptą soli.
Mocno schłodzoną śmietanę 30% ubiłam na sztywno z cukrem pudrem.
Masę jajeczną delikatnie połączyłam z pianą z białek oraz z ubitą śmietaną.
Do całości dodałam pokruszone bezy oraz większą połowę malin.
Masę przelałam do keksówki i włożyłam do lodówki na kilka godzin.
Po wyjęciu z lodówki deser udekorowałam pozostałymi malinami.
Może nie wyszedł pięknie ale w smaku był przepyszny i na pewno będę wracać do przepisu.
Czas przygotowania około 30 minut + czas chłodzenia.