Sposób przygotowania:
Szarlotka drożdżowa
Świeże drożdże wymieszać z 1 łyżką mąki, cukru, 1/2 szklanki mleka letniego i przykryte zostawić na 30 minut.
Do zaczyny wsypać mąkę, resztę cukru, szczyptę soli, aromat migdałowy, wbić żółtka i jajko całe, wlać letnie mleko ze stopionym tłuszczem.
Spiralami miksera wyrobić gładkie ciasto nie za gęste, zostawić przykryte talerzem do wyrośnięcia na około 45 minut.
Forma z papierem do pieczenia 30x25 cm, ciasto wyłożyć do formy.
Jabłka z działki ugotowane w kompocie dobrze odsączyć na sitku, dodać kaszę manną, cukier i widelcem rozgnieść, wymieszać, wyłożyć na ciasto.
Z podanych składników utrzeć kruszonkę, wysypać na jabłka.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec 55 minut, ciasto w formie dobrze wystudzić aby jabłka stężały, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Do zaczyny wsypać mąkę, resztę cukru, szczyptę soli, aromat migdałowy, wbić żółtka i jajko całe, wlać letnie mleko ze stopionym tłuszczem.
Spiralami miksera wyrobić gładkie ciasto nie za gęste, zostawić przykryte talerzem do wyrośnięcia na około 45 minut.
Forma z papierem do pieczenia 30x25 cm, ciasto wyłożyć do formy.
Jabłka z działki ugotowane w kompocie dobrze odsączyć na sitku, dodać kaszę manną, cukier i widelcem rozgnieść, wymieszać, wyłożyć na ciasto.
Z podanych składników utrzeć kruszonkę, wysypać na jabłka.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec 55 minut, ciasto w formie dobrze wystudzić aby jabłka stężały, przed podaniem posypać pudrem cukrem.