Sposób przygotowania:
Deser śmietankowo-miętowy z wiśniami
1. Wydrylowane wiśnie miksujemy z cukrem na gładką masę,jeżeli chcemy żeby były bardziej słodkie,możemy dodać więcej cukru.
2.Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach.
3. Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem do smaku.
4.Do szklanek lub pucharków nakładamy porcjami,śmietanę,startą czekoladę i mus z wiśni.Podajemy od razu lub schłodzony z lodówki.
2.Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach.
3. Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem do smaku.
4.Do szklanek lub pucharków nakładamy porcjami,śmietanę,startą czekoladę i mus z wiśni.Podajemy od razu lub schłodzony z lodówki.