Sposób przygotowania:
Deser sylwestrowy
Galaretki pomarańczowe, rozpuścić w szklance wrzącej wody,przestudzić,wlać sok pomarańczowy,wymieszać,wlać do tortownicy lub prostokątnej blaszki,do zastygnięcia. 2 galaretki truskawkowe rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody,przestudzić,dodać zimne mleczko skondensowane,ubijać widełkami do piany,gdy zacznie gęstnieć, wylać na zastygniętą galaretkę pomarańczową. Śnieżki ubić w 2 szklankach zimnego mleka,zetrzeć część czekolady i wymieszać ze śnieżką,wylać na sztywną piankę,posypać tartą czekoladą,udekorować pomarańczem,i waflem w czekoladzie. Wstawić na 2 -3 godziny do lodówki lub w chłodne miejsce. Smacznego. Ja użyłam blaszki 28x24 cm.
elutka
Gość
kobieto co ci tu nie pasi? kolory super,za to twoje zdjecia sa do niczego,bo nie widac na nich zadnych kolorow,anulka dzieki za przepis zrobie na sylwka.
anullka7
anullka7
Gość
elutka