Sposób przygotowania:
Deser szarlotkowy
Podane składniki ciasta zmiksować ze sobą. Ukształtować z nich kulę. Włożyć do lodówki na 30 minut. Ciastem wyłożyć natłuszczoną tortownicę. Ponakłuwać. Położyć na ciasto folię aluminiową. Piec w temp. 180 st. C przez 20 minut. Zdjąć folę. Piec jeszcze 5 minut. Ostudzić.
Obrać jabłko, usunąć gniazda nasienne, pokroić na ćwiartki i na grube plastry. Podlać małą ilością wody. Poddusić. Wymieszać z miodem, rodzynkami i szczyptą cynamonu. Dusić 3 minuty. Masę jabłkową wymieszać z grubo pokruszonym ciastem. Posypać cukrem pudrem.
Obrać jabłko, usunąć gniazda nasienne, pokroić na ćwiartki i na grube plastry. Podlać małą ilością wody. Poddusić. Wymieszać z miodem, rodzynkami i szczyptą cynamonu. Dusić 3 minuty. Masę jabłkową wymieszać z grubo pokruszonym ciastem. Posypać cukrem pudrem.