olivv

olivv

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Deser truskawkowy 2.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Wspaniały deser truskawkowy dla każdego!

Deser truskawkowy 2.

Składniki:

Deser truskawkowy 2.

 

  • 0.5kg truskawek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 20dag serka homogenizowanego
  • 1 szkl. śmietany ``kremówki``
  • 200g serka twarogowego
  • 50g cukru pudru
  • 1 opak. żelatyny
  • 1 opak. podłużnych biszkoptów
  • 1 galaretka truskawkowa

 

Sposób przygotowania:

Deser truskawkowy 2.
Żelatynę przyrządzić wg przepisu, schłodzić. Biszkopty rozłożyć w tortownicy. Serki połączyć z zastygającą żelatyną i dodać 2 łyżki soku z cytryny. Śmietanę ubijamy na sztywno,dodajemy do masy serowej. Całość wylewamy do tortownicy. Wstawiamy do lodówki, aby deser zastygł. Następnie wykładamy warstwę truskawek. Rozpuszczamy galaretkę wg przepisu, schładzamy i zastygającą wylewamy na truskawki. Wstawiamy do lodówki na 4 godziny. Gotowe!

Tagi:

biszkopt