marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Deser w pucharku.a'la tort.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kremówkę ubić i schłodzić,pucharki wyłożyć biszkoptami na przemian z ubitą kremówką,a na wierzchu ozdobić bakaliami i polewą.Podawać od razu

Deser  w pucharku.a'la tort.

Składniki:

Deser w pucharku.a'la tort.

 

  • Duże opakowanie biszkoptów okrągłych,
  • 200 ml.śmietany kremówki,
  • śmietan-fix do kremówki,
  • słoiczek wisienek koktajlowych,
  • paczka płatków migdałowych 200 g.,
  • paczka daktyli suszonych 200 g.,
  • paczka fig suszonych 200 g.,
  • polewa do deserów,np. ajerkoniakowa.

Sposób przygotowania:

Deser w pucharku.a'la tort.
Kremówkę wlać do średniej lub dużej misy szklanej i dodając zagęstnik,ubić śmietanę na sztywno.Wstawić na godzinę do lodówki na najwyższą półkę,nakrywając talerzem misę.Biszkopty wypakować i wyłożyć nimi dno 6-8 pucharków,po czym zakryć je schłodzoną kremówką,posypać cienką warstewką płatków migdałowych,na to po kilka wisienek koktajlowych i znów biszkopty.Rozłożyć na nich resztę bitej śmietany,a na wierzchu przybrać garstką daktyli i fig suszonych,które można wcześniej posiekać w kostkę.Kropką nad "i" jest polanie każdego deseru polewą deserową jak ajerkoniakowa na przykład.Podawać deser w pucharkach od razu,a do niego łyżeczki.