jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Deser wiosenny z motylkiem

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Wiosenny deser z kolorowym motylkiem - zapraszam Damy na rozkoszy chwilkę.

Deser wiosenny z motylkiem

Składniki:

Deser wiosenny z motylkiem

 

  • 1 duże mango
  • 150 ml śmietanki kremowej
  • sok z połówki cytryny
  • 2 łyżki miodu
  • szczypta cynamonu (jeśli lubisz)
  • orzeszki macadamia w miodzie
  • i wiórki czekoladowe do dekoracji

Sposób przygotowania:

Deser wiosenny z motylkiem
Miąższ mango pokrój do rondelka, dodaj miód - przesmaż chwilę, dolej pół szklanki wody i 1 łyżkę soku z cytryny - zagotuj.
Po przestudzeniu zmiksuj na delikatny mus. Dodaj cynamon , jeśli lubisz.
Ubij śmietankę na sztywno, dodaj 1 łyżeczkę soku z cytryny.
Nakładaj naprzemiennie do kieliszków mus z mango i bitą śmietankę warstwami, górę posyp wiórkami z czekolady i udekoruj połówkami orzeszków macadamia w miodzie.