marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Deser włoski na gorąco.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

W misce utrzeć do białości żółtka z cukrem,dodać skórkę z cytry- -ny i ubijać na parze,dodając po łyżce wina,aż zgęstnieje

Deser włoski na gorąco.

Składniki:

Deser włoski na gorąco.

 

  • 4 żółtka,
  • 15 dag.cukru,
  • 12 łyżek białego wytrawnego wina,
  • skórka otarta z cytryny.

Sposób przygotowania:

Deser włoski na gorąco.
W misce utrzeć żółtka z cukrem do białości,dodać skórkę z cytryny dobrze wyszorowaną i sparzoną.Włożyć miskę do naczynia z wrzącą wodą i ubijać masę trzepaczką,dodając po łyżce wina,aż zgęstnieje.Podawać na gorąco w szklanych pucharkach wraz z rurkami lub biszkoptami.