Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Deser z musli i galaretką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Deser z musli z granolą, budyniem, galaretką i owocami to łatwe do przygotowania,smaczne śniadanie.

Deser z musli i galaretką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Deser z musli i galaretką

 

Sposób przygotowania:

Deser z musli i galaretką
Musli wsypać do pucharków pozostawiając 2 łyżki. Galaretkę rozpuścić według przepisu na opakowaniu, ostudzić, gdy stężeje zmiksować. Mąkę ziemniaczaną i żółtko wymieszać w 1/2 szkl zimnego mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem, masłem i cukrem waniliowym. Wlać proszek budyniowy i gotować 1-2 minuty. Wymieszać z 2/3 żurawiny, przełożyć do pucharków, ostudzić. Następnie na zimny budyń włożyć zmiksowaną galaretkę, posypać winogronem i pozostałym musli i żurawiną.
Deser z musli i galaretką
Do przygotowanych pucharków wsypać musli
Deser z musli i galaretką
Ugotowany budyń wymieszać z suszoną żurawiną
Deser z musli i galaretką
Stężoną galaretkę dokładnie zmiksować blenderem
Deser z musli i galaretką
Przełożyć do pucharków dodać pozostałe składniki

Tagi:

winogrona