Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Deser z granatem, galaretką i mascarpone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Deser cieszy zarówno oko, jak i podniebienie. Po prostu niebo w gębie. Każdemu będzie smakować. Polecam!!!

Deser z granatem, galaretką i mascarpone

Składniki:

Deser z granatem, galaretką i mascarpone

 

  • 1 opakowanie galaretki truskawkowej
  • 300 ml śmietany 30%
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 200 g serka mascarpone
  • 1 granat
  • ½ puszki mandarynek

 

Sposób przygotowania:

Deser z granatem, galaretką i mascarpone
Galaretkę rozpuść w 1,5 szklanki wrzątku. Wylej na płaskie naczynie i odstaw do stężenia. Stężoną galaretkę pokrój w kostkę. Schłodzoną śmietanę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Dodaj serek mascarpone i delikatnie wymieszaj. Mandarynki odsącz z zalewy. Granat obierz z błonek. Do salaterek przygotowanych z grejpfrutów nakładaj naprzemiennie porcję kremu, galaretki oraz owoców. Deser przed podaniem schłódź w lodówce.