olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Deser z jabłek na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Deser z jabłek, który jest prosty w przygotowaniu i bardzo smaczny. Jabłka gotowane są w garnku, a następnie obierane, rozdrabniane i łączone z cukrem waniliowym i cynamonem oraz cukrem.

Deser z jabłek na zimno Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Deser z jabłek na zimno

 

  • 5 jabłek
  • 3 łyżeczki cukru
  • 1 łyżka cynamonu
  • 1 opakowanie cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

Deser z jabłek na zimno
Jabłka po umyciu wkładam do garnka z wodą i gotuję do miękkości. Po przestudzeniu obieram je ze skórki, po czym kroję na kawałki i umieszczam w naczyniu. Do naczynia z jabłkami dodaję cukier waniliowy połączony z cukrem oraz cynamon. Następnie za pomocą blendera rozdrabniam całość. Przygotowane jabłka przekładam do pojemniczka, który wstawiam do lodówki na co najmniej godzinę celem schłodzenia.
Deser z jabłek na zimno
Jabłka po umyciu wkładam do garnka z wodą i gotuję do miękkości.
Deser z jabłek na zimno
Po przestudzeniu obieram je ze skórki, po czym kroję na kawałki i umieszczam w naczyniu.
Deser z jabłek na zimno
Do naczynia z jabłkami dodaję cukier waniliowy połączony z cukrem oraz cynamon. Następnie za pomocą blendera rozdrabniam całość.