jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Pasiasty deser z kaszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

zjadany na śniadanie lub stanowić deser. Kasza manna jest nie tylko zdrowa i pyszna, ale przypomina nam tak jakby smak z dzieciństwa.

Pasiasty deser z kaszką

Składniki:

Pasiasty deser z kaszką

 

 

Sposób przygotowania:

Pasiasty deser z kaszką
Mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim masło. Całość słodzimy do smaku. Dodajemy cukier waniliowy. Na gotujące mleko wsypujemy kaszę. Całość gotujemy około 3 minuty, by kasza sie ugotowała.W innym garnku gotujemy 1,5 szklanki soku jabłkowego. W pozostałej ilości soku rozpuszczamy mąkę. Gdy sok zaczyna nam się gotować zalewamy go przygotowaną mieszaniną. Gotujemy kisiel.Do przygotowanych pucharków przelewamy naprzemiennie kaszę i kisiel z soku z jabłek. Deser można podać na zimno lub ciepło.