Sposób przygotowania:
Krem czekoladowo-orzechowy
Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, mieszając od czasu do czasu.
Czekoladę odstawiamy do wystygnięcia. Orzechy blendujemy na pył.
Do orzechów dodajemy cukier, kakao i ziarenka z laski wanilii. Wszystkie składniki blendujemy do uzyskania jednolitej, kremowej konsystencji, stopniowo dolewając olej.
Na koniec dodajemy rozpuszczoną, ostudzoną czekoladę.
Krem czekoladowo-orzechowy przelewamy do wysterylizowanego słoiczka.
Czekoladę odstawiamy do wystygnięcia. Orzechy blendujemy na pył.
Do orzechów dodajemy cukier, kakao i ziarenka z laski wanilii. Wszystkie składniki blendujemy do uzyskania jednolitej, kremowej konsystencji, stopniowo dolewając olej.
Na koniec dodajemy rozpuszczoną, ostudzoną czekoladę.
Krem czekoladowo-orzechowy przelewamy do wysterylizowanego słoiczka.
kontakt1982