Neblina

Neblina

Szef Kuchni
[Przepisów: 22]

Deser z mango i bitą śmietaną

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Mango świetnie pasuje do nabiału. Marzec, kwiecień i maj to sezon na mango i wówczas jest ono najlepsze.Szczególnie w kwietniu ma wspaniały smak. Banany dodają energii, także jogurt ma cenne właściwości odżywcze. Wiosną mango pachnie zachwycająco.

Deser z mango i bitą śmietaną

Składniki:

Deser z mango i bitą śmietaną

 

Sposób przygotowania:

Deser z mango i bitą śmietaną
Mango umyć i obrać ze skórki. Odkroić miąższ od pestki. Najlepiej robić to nad miską, aby ściekał do niej również sok z mango. Banany obrać, pokroić. Owoce, miód i jogurt przełożyć do blendera, zmiksować. Gęsty deser przełożyć do wysokich szklanek, udekorować śmietaną, posypać ulubioną posypką lub cukrem trzcinowym. Schłodzić w lodówce.