Sposób przygotowania:
Deser kokosowy z nasionami chia
1 Nasiona chia zalać mleczkiem kokosowym, dobrze wymieszać i odstawić w chłodne miejsce najlepiej na cała noc
2 Po tym czasie do mleka kokosowego z nasionami dodać miód, mleko i dokładnie wymieszać.
3 Jabłko obrać ze skórki , usunąć gniazdo nasienne i pokroić na mniejsze kawałki
4 Pomarańczę obrać, usunąć wszelkie błonki i podzielić na mniejsze części.
5 Owoce zmiksować na gładko.
6 W pucharkach układać warstwami
2 Po tym czasie do mleka kokosowego z nasionami dodać miód, mleko i dokładnie wymieszać.
3 Jabłko obrać ze skórki , usunąć gniazdo nasienne i pokroić na mniejsze kawałki
4 Pomarańczę obrać, usunąć wszelkie błonki i podzielić na mniejsze części.
5 Owoce zmiksować na gładko.
6 W pucharkach układać warstwami