akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Jagodowa Panna Cotta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Przepis znaleziony na blogu Moje Wypieki, Pyszna jagodowa Panna Cotta z bitą śmietaną. Doskonale sprawdzi się jako popołudniowy deser. Polecam!

Jagodowa Panna Cotta

Składniki:

Jagodowa Panna Cotta

 

 

  • Dodatkowo:
  • 150 ml śmietany 36%,
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • jagody do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Jagodowa Panna Cotta
1. Mleko, śmietanę, sok i cukier doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z palnika, dodać zmiksowane na puree jagody i rozpuszczoną w wodzie żelatynę. Całość dobrze wymieszać. Pozostawić do ostygnięcia. Przelać masę do 4 szklanek/ pucharków. Schłodzić do stężenia. 2. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Wyłożyć ją na Pannę Cottę i udekorować jagodami. Smacznego!