Sposób przygotowania:
Podwójnie truskawkowa panna cotta
Góra:
Truskawki umyć, osuszyć i usunąć szypułki. Pokroić na kawałki i wrzucić do garnuszka. Dodać cukier, wymieszać, zagotować. Rozgnieść lekko widelcem, na wrzące wsypać żelatynę (zdjąć z ognia), wymieszać dokładnie. Odstawić do wystudzenia.
Panna cotta:
Truskawki wrzucić do osobnego naczynia, dodać cukier, śmietanę i jogurt. Zmiksować blenderem na gładki mus. Postawić na gazie i zagotować. Wsypać żelatynę i wymieszać trzepaczką dokładnie. Wystudzić. Do szklaneczek nalać masę śmietanową, wstawić do lodówki, gdy lekko stężeje, nałożyć masę truskawkową.
Wstawić do lodówki na kilka godzin.
Truskawki umyć, osuszyć i usunąć szypułki. Pokroić na kawałki i wrzucić do garnuszka. Dodać cukier, wymieszać, zagotować. Rozgnieść lekko widelcem, na wrzące wsypać żelatynę (zdjąć z ognia), wymieszać dokładnie. Odstawić do wystudzenia.
Panna cotta:
Truskawki wrzucić do osobnego naczynia, dodać cukier, śmietanę i jogurt. Zmiksować blenderem na gładki mus. Postawić na gazie i zagotować. Wsypać żelatynę i wymieszać trzepaczką dokładnie. Wystudzić. Do szklaneczek nalać masę śmietanową, wstawić do lodówki, gdy lekko stężeje, nałożyć masę truskawkową.
Wstawić do lodówki na kilka godzin.
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2