akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Jogurtowa Panna cotta z musem truskawkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Dietetyczna Panna cotta na bazie jogurtu naturalne go, oblana musem truskawkowym. Zdrowy, tani i co ważne smaczny deserek. Polecam!

Jogurtowa Panna cotta z musem truskawkowym

Składniki:

Jogurtowa Panna cotta z musem truskawkowym

Panna cotta

Mus truskawkowy

Sposób przygotowania:

Jogurtowa Panna cotta z musem truskawkowym

Panna cotta

Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, pozostawić do przestudzenia. Następnie dodać jogurt i energicznie wymieszać. Powstałą masę przelać do dwóch miseczek wyłożonych folią aluminiową. Schłodzić do całkowitego stężenia Panny cotty.

Mus truskawkowy

Truskawki zmiksować blenderem, dodając pod koniec miód. Stężały deserek odwrócić miseczką do góry, ściągnąć ją, a następnie folię. Pannę cottę polać musem truskawkowym. Smacznego!