Sposób przygotowania:
Jogurtowa panna cotta z malinami
200 ml wrzątku wlać do kubka i wsypać malinową galaretkę, wymieszać i odsrawić. Do przestudzonej galaretki wsypać umyte maliny, zamieszać i odstawić do całkowitego ostygnięcia.
Do rondelka wlać śmietankę, wsypać cukier i postawić na ogniu. Gdy się zagotuje, zdjąć z palnika i wsypać żelatynę.
Mieszać aż się dobrze rozpuści. Przestudzić i dodać jogurt, wymieszać dokładnie i przelać masę do pucharków. Wstawić do lodówki.
Gdy masa stężeje, nałożyć na wierzch maliny w galaretce. Wstawić do lodówki do pełnego zastygnięcia.
Do rondelka wlać śmietankę, wsypać cukier i postawić na ogniu. Gdy się zagotuje, zdjąć z palnika i wsypać żelatynę.
Mieszać aż się dobrze rozpuści. Przestudzić i dodać jogurt, wymieszać dokładnie i przelać masę do pucharków. Wstawić do lodówki.
Gdy masa stężeje, nałożyć na wierzch maliny w galaretce. Wstawić do lodówki do pełnego zastygnięcia.