Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Deser z ryżem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Deser z ryżem, śmietaną i jabłkiem.

Deser z ryżem. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Deser z ryżem.

 

Sposób przygotowania:

Deser z ryżem.
Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić. Ugotowany ryż wysypać z woreczka. Dodać do niego masło. Dokładnie wymieszać, żeby masło się rozpuściło, a następnie ostudzić. Do zimnego ryżu z masłem dodać jogurt, wymieszać i rozłożyć do miseczek. Obrane jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach (bez gniazda nasiennego). Jabłka można w razie potrzeby posłodzić cukrem lub miodem i skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały. Jabłka rozłożyć na ryżu. Śmietanę ubić na sztywno i wymieszać z cukrem pudrem. Ubitą śmietanę rozłożyć na tartych jabłkach.
Deser z ryżem.
Przestudzony ryż z masłem z dodatkiem jogurtu.
Deser z ryżem.
Wymieszany z jogurtem waniliowym ryż rozłożony do miseczek.
Deser z ryżem.
Obrane i starte na tarce o dużych oczkach jabłko.
Deser z ryżem.
Ubita na sztywno śmietana z cukrem pudrem.