Sposób przygotowania:
Deserek budyniowy z orzechami i galaretką
Galaretkę przelewamy do szklanych miseczek, odstawiamy do lodówki do stężenia. Śmietankę wlewamy do wysokiego naczynia i miksujemy na sztywno i wstawiamy do lodówki.
Orzechy włoskie kroimy na małe kawałki. Ciepły budyń przekładamy do miski i dodajemy mielone orzechy, mieszamy i dzielimy na dwie równe części, wykładamy na stężoną galaretkę.
Ubitą śmiętanę dzielimy na dwie części i przekładamy do miseczek na masę orzechową i posypujemy pokrojonymi orzechami.
Orzechy włoskie kroimy na małe kawałki. Ciepły budyń przekładamy do miski i dodajemy mielone orzechy, mieszamy i dzielimy na dwie równe części, wykładamy na stężoną galaretkę.
Ubitą śmiętanę dzielimy na dwie części i przekładamy do miseczek na masę orzechową i posypujemy pokrojonymi orzechami.