Sposób przygotowania:
Deserek jogurtowy z galaretką marchewką
Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy w chłodne miejsce do ostygnięcia.
Do letniej galaretki wkładamy mus marchewkowy i mieszamy do połączenia. Przelewamy do pojemnika wyłożonego folią spożywczą i wstawiamy do lodówki.
Następnego dnia : przygotowujemy masę jogurtową. Rozpuszczamy żelatynę w gorącej wodzie i gdy jest letnia dodajemy ją do jogurtu, mieszamy. Do każdego pucharka wlewamy po 3 łyżki masy jogurtowej i wstawiamy do lodówki.
Galaretkę marchewkową wyjmujemy z pojemnika i kroimy w drobną kostkę. Dzielimy na połowę i wkładamy do pucharków. Na galaretkę wykładamy resztę masy jogurtowej i posypujemy kolorową posypką.
Do letniej galaretki wkładamy mus marchewkowy i mieszamy do połączenia. Przelewamy do pojemnika wyłożonego folią spożywczą i wstawiamy do lodówki.
Następnego dnia : przygotowujemy masę jogurtową. Rozpuszczamy żelatynę w gorącej wodzie i gdy jest letnia dodajemy ją do jogurtu, mieszamy. Do każdego pucharka wlewamy po 3 łyżki masy jogurtowej i wstawiamy do lodówki.
Galaretkę marchewkową wyjmujemy z pojemnika i kroimy w drobną kostkę. Dzielimy na połowę i wkładamy do pucharków. Na galaretkę wykładamy resztę masy jogurtowej i posypujemy kolorową posypką.