Sposób przygotowania:
Deserek śmietankowy z mascarpone i truskawkami
Mocno schłodzoną śmietanę 30 % ,ubić na sztywno z cukrem pudrem ,pod koniec ubijania dodać śmietan fix.
Ubitą śmietanę połączyć z serkiem mascarpone.
Truskawki opłukać, usunąć szypułki, pokroić lub zmiksować i podsmażyć na małym ogniu dodając cukier
Podsmażamy aż zrobi nam się mus.
Do szklanek o grubym dnie wkładamy ubitą śmietanę z serkiem, mus truskawkowy i znowu to samo tak aby ostatnią warstwą była śmietana.
Udekorować całą truskawką.
Ubitą śmietanę połączyć z serkiem mascarpone.
Truskawki opłukać, usunąć szypułki, pokroić lub zmiksować i podsmażyć na małym ogniu dodając cukier
Podsmażamy aż zrobi nam się mus.
Do szklanek o grubym dnie wkładamy ubitą śmietanę z serkiem, mus truskawkowy i znowu to samo tak aby ostatnią warstwą była śmietana.
Udekorować całą truskawką.
gusia1000