Sposób przygotowania:
Wiśniowy kisiel domowy
Przygotowuje 250 ml soku z wiśni (100% bez cukru). Wlewam 150 ml sok do garnuszka i zaczynam gotować na małym ogniu. W trakcie gotowania dodaję cukier, mieszam do rozpuszczenia.
Do pozostałej ilości soku dodaję mąkę ziemniaczaną, dokładnie mieszam. Mieszankę wlewam do gotującego się soku, mieszam cały czas gotując aż do uzyskania konsystencji kisielu.
Zdejmuję garnuszek z ognia i dodaję kilka sztuk wisienek ( u mnie podchmielone). Deser przekłada do pucharka i od razu podaję póki jest ciepły :)
Do pozostałej ilości soku dodaję mąkę ziemniaczaną, dokładnie mieszam. Mieszankę wlewam do gotującego się soku, mieszam cały czas gotując aż do uzyskania konsystencji kisielu.
Zdejmuję garnuszek z ognia i dodaję kilka sztuk wisienek ( u mnie podchmielone). Deser przekłada do pucharka i od razu podaję póki jest ciepły :)