Sposób przygotowania:
Proste kakaowe wafelki
W garnuszku podgrzewam do rozpuszczenia i połączenia składników - masło, cukier, kakao i 1/4 szklanki mleka. Pod koniec mieszam. Garnek na chwilę odstawiam po czym powoli dosypuję mleko w proszku ciągle i energicznie mieszając składniki ręczną trzepaczką (opcjonalnie składniki można również zmiksować ale wówczas masa kakaowa powinna być przestudzona i do takiej dodajemy mleko w proszku). Masę odstawiam do przestudzenia (powinna zgęstnieć).
Gotową masą smaruję podpłomyki (lub wafle) układając je jeden na drugim. Następnie zawijam całość w papier do pieczenia i odstawiam w chłodne miejsce na minimum 1-2 h. Po tym czasie podpłomyki kroję na mniejsze kawałki. Całość można oprószyć cukrem pudrem.
Gotową masą smaruję podpłomyki (lub wafle) układając je jeden na drugim. Następnie zawijam całość w papier do pieczenia i odstawiam w chłodne miejsce na minimum 1-2 h. Po tym czasie podpłomyki kroję na mniejsze kawałki. Całość można oprószyć cukrem pudrem.