Sposób przygotowania:
Galaretkowy deserek
Ugotuj galaretki według opisu na opakowaniu i wlej do salaterek, włóż do lodówki do całkowitego stężenia.
Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody, następnie rozpuścić podgrzewając na małym ogniu ciągle mieszając do rozpuszczenia.
Twaróg połącz z cukrem wymieszanym z cukrem waniliowym i żółtkami, dodając rozpuszczoną wcześniej żelatynę dokładnie wymieszać.
Śmietanę ubij na sztywno z cukrem pudrem dodając pod koniec ubijania śmietan fix.
Ubitą śmietanę połączyć z masą twarogową. Z gotowych ugotowanych wcześniej galaretek wymnij łyżką środek i pokrój w kostkę, ścianki salaterek zostaw pokryte galaretką na grubość 0,5 cm.
Pokrojoną galaretkę wymieszaj z masą serowo - śmietankową i napełnij salaterki gdzieś na 1 cm od góry.
Z biszkoptu wykroić 2 krążki o średnicy wielkości salaterek posmaruj krążki masą korówkową nałóż na deser w salaterce przyciśnij talerzykiem.
Deser włóż do lodówki na 4 - 5 godz. Gotowe deserki oddziel od salaterek nożem wyłóż na talerzyk, posyp kokosem oraz startą na tarce czekoladą.
Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody, następnie rozpuścić podgrzewając na małym ogniu ciągle mieszając do rozpuszczenia.
Twaróg połącz z cukrem wymieszanym z cukrem waniliowym i żółtkami, dodając rozpuszczoną wcześniej żelatynę dokładnie wymieszać.
Śmietanę ubij na sztywno z cukrem pudrem dodając pod koniec ubijania śmietan fix.
Ubitą śmietanę połączyć z masą twarogową. Z gotowych ugotowanych wcześniej galaretek wymnij łyżką środek i pokrój w kostkę, ścianki salaterek zostaw pokryte galaretką na grubość 0,5 cm.
Pokrojoną galaretkę wymieszaj z masą serowo - śmietankową i napełnij salaterki gdzieś na 1 cm od góry.
Z biszkoptu wykroić 2 krążki o średnicy wielkości salaterek posmaruj krążki masą korówkową nałóż na deser w salaterce przyciśnij talerzykiem.
Deser włóż do lodówki na 4 - 5 godz. Gotowe deserki oddziel od salaterek nożem wyłóż na talerzyk, posyp kokosem oraz startą na tarce czekoladą.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Dzięki wielkie.;)