Sposób przygotowania:
Deserek wiśniowo - budyniowy
Z wiśni odlewamy 3/4 szklanki soku , sok mieszamy z budyniem i gotujemy w razie potrzeby możemy dodać cukru do smaku.
Łączymy delikatnie ze szklanką wiśni i studzimy.
Mocno schłodzoną kremówkę ubijamy z cukru pudrem dodając porcjami serek mascarpone, następnie łączymy z jogurtem naturalny i sokiem z cytryny.
Do pucharków wkładamy najpierw masę budyniową z wiśniami następnie masę jogurtowo - serową, I znowu to samo.
Górę dekorujemy wiśniami , polewamy gęstym sokiem wiśniowym.
Do deserku dokładamy maślane ciasteczko. Dobrze schładzamy w lodówce przynajmniej godzinę.
Łączymy delikatnie ze szklanką wiśni i studzimy.
Mocno schłodzoną kremówkę ubijamy z cukru pudrem dodając porcjami serek mascarpone, następnie łączymy z jogurtem naturalny i sokiem z cytryny.
Do pucharków wkładamy najpierw masę budyniową z wiśniami następnie masę jogurtowo - serową, I znowu to samo.
Górę dekorujemy wiśniami , polewamy gęstym sokiem wiśniowym.
Do deserku dokładamy maślane ciasteczko. Dobrze schładzamy w lodówce przynajmniej godzinę.
gusia1000